3. huhtikuuta 2015

Frozen

Kenenpä pikkutytön (ja vähän isommankin) lemppari ei olisi juuri nyt Frozen! Piipahdin Eurokankaassa ja saavuin kotiin yltäpäältä hileessä. Palalaarissa oli ihania prinsessakankaita ja kahmin niitä pussillisen Elsa-mekkoa varten. Kotona toki huomasin, että ai niin Elsan mekkohan on sininen, eikä hopeinen tai valkoinen. No, kyllä tästä määrästä kimalletta jotain Frozen-tyylistä aikaan saadaan. Kaavana on Mekkotehtaan Katariina hiukan pidennettynä ja laahuksella. Ompelukoneeni kieltäytyi ompelemasta hopeakangasta ja niinpä jouduin kikkailemaan lähes koko mekon pelkällä saumurilla.

Who little (and a bit bigger) girl wouldn't love Frozen right now. I popped into Eurokangas and came home coverd in glitter. They had such a selection of fancy princess fabrics that I simply could not help myself. I got an inspiration to make an Elsa-dress. At home I soon discovered that Elsa's dress is actually light blue and not white or silver. So, this is more of a Frozen inspired dress instead of being a copy of an Elsa-dress. The pattern I ended up using for the dress is once again Katariina from Mekkotehdas. I simply made the dress longer and added a trail. My sewing machine refused to sew the silver fabric so I had to manage almost completely with just a serger.


Kuten ilmeestä voi päätellä, mekko on mieluisa, vaikkei  Elsan mekon kopio olekaan.

As you can see she loves it... and thinks I am the best mom ever.Laahus on leveämpi kuin takakappale. The trail is wider than the back of the dress.


Laahus on melko pitkä, mutta ei ole leikissä haitannut. Jos haittaa, niin se on helppo leikata lyhyemmäksi. The trail is pretty long but hasn't been in the way while playing. It is easy to cut shorter if needed.


MOISK!  MWAH!

Vielä vähän extraa: testasin Ikean kangastussilla piirtämistä T-paitaan. Parin pesun jälkeen nähdään, miten tussi on pysynyt.  Little extra: I tested a black fabric marker from Ikea on a T-shirt. Let's see what happens after a few washes.

4 kommenttia:

 1. Ihana! <3 Täällä on tuo samanikäinen neiti kans innokas Frozen-fani ja isompikin piirteli äsken sekaan kuvia.

  VastaaPoista
 2. Ei muuta kuin kangaskauppaan! Mekkotehdas-kirja löytyy kirjastosta. Voit toki käydä mullakin piirtämässä tuon mekon kaavan. Oikea Elsa-mekkohan on tietysti erilainen.

  VastaaPoista
 3. Onpa upea, ei ihme, että on tyytyväinen tyttö!

  VastaaPoista
 4. Ihanaihana, ja kekseliäästi toteutettu :)

  VastaaPoista